Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum start fictiefonds

Spectrum Fictie
Met veel trots kunnen we aankondigen dat wij vanaf heden ook fictie gaan uitgeven
Spectrum Fictie

Met het nieuwe fictiefonds, dat onder de naam Spectrum zal opereren, streven wij ernaar de wereld van de lezer te verbreden. De boeken, geschreven door veelzijdige auteurs uit verschillende taalgebieden, vertellen bijzondere verhalen van onvergetelijke personages waar ook ter wereld en zullen de lezer meevoeren door verschillende interessante periodes en plaatsen in zowel het verleden als het heden.

De eerste fictietitel, Het bal der gekken van de Franse auteur Victoria Mas (1989), verschijnt op 6 mei. Het boek werd in Frankrijk al bekroond met onder andere de Prix Renaudot, de vertaalrechten werden in 19 landen verkocht en de filmrechten werden verkocht aan Gaumont.

Acquirerend redacteur Alexandra van Dam Merrett over Het bal der gekken: ‘Dankzij vier ijzersterke vrouwen en een hele bijzondere setting, Parijs eind negentiende eeuw, werd ik moeiteloos meegezogen in een verbluffend verhaal. Het idee dat patiënten onder hypnose werden behandeld waarbij publiek mocht toekijken, klinkt nu onmenselijk. Daarom lees je dit boek ook niet alleen maar met plezier. Omdat het personages zijn van vlees en bloed, met eigen ideeën, humor, moed en hoop. Hoop op een normaal leven. Maar of dat ooit mogelijk zal zijn, zult u zelf moeten ontdekken.’

Na het boek van Mas verschijnt in juni de roman Breuk van Andrés Neuman (1977), het beste boek van het jaar volgens El País. Neuman groeide op in Argentinië als zoon van geëmigreerde muzikanten. Het laatste deel van zijn jeugd bracht hij door in Granada, Spanje. Hij is afgestudeerd in Spaanse Taalkunde in Granada en heeft daar een tijd gewerkt als docent Latijns-Amerikaanse literatuur. Neuman heeft op meerdere lijsten van beste jonge auteurs gestaan en heeft de Premio Alfaguara en Premio de la Crítica gewonnen.

Uitgever Barend Wallet over Breuk: ‘Boeken die je meeslepen, dwars door levens en werelddelen; ik houd ervan. En Andrés Neuman is daar een meester in: hij heeft één mannenleven en vier vrouwenlevens prachtig verwoven, met zo veel wijsheid, zo veel empathie en zo veel schwung. Als lezer leef je mee met prachtige liefdesverhalen en pijnlijke breuken. Yoshie en zijn vier geliefdes zijn alle vijf nieuwe favoriete personages die me altijd zullen bijblijven.’

Eind juni verschijnt ook de debuutroman van de veelbelovende auteur Robert Jones jr., De profeten. Jones jr. is geboren en getogen in New York, waar hij literatuur en creative writing studeerde aan Brooklyn College. Hij schrijft onder andere voor The New York Times, Essence en The Grio. In 2008 begon hij Son of Baldwin, een socialmediaplatform dat strijdt voor sociale gelijkheid en rechtvaardigheid. De profeten is een prachtig verhaal over de verboden liefde tussen twee jongens in de slavernij. In deze hartverscheurende historische roman roept Robert Jones jr. de stem op van zowel de onderdrukten als de onderdrukkers, en legt zo de ziel van de slavernij bloot.

Klik hier voor meer informatie over deze fictie titels.

NIEUWSOVERZICHT
HOME