Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname Forte Uitgevers

Forte
Forte wordt een aparte imprint en valt direct onder Unieboek | Het Spectrum
forte

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, een van de grootste algemene non-fictie en kinderboeken uitgeverijen, neemt per 1 januari 2021 alle activiteiten over van de zelfstandige non-fictie uitgeverij Forte Uitgevers.

Met de overname van Forte breidt Unieboek | Het Spectrum haar non-fictie activiteiten uit op het gebied van tuin- en natuurboeken en wordt daarnaast een belangrijke speler op het gebied van creatieve boeken en hobbyboeken. Forte wordt een aparte imprint en valt direct onder Unieboek | Het Spectrum, naast de huidige imprints H&W, Van Goor en Spectrum en de merken Capitool, Prisma, Winkler Prins en Paper Life.

’Daarnaast zijn de culinaire uitgaven een heel mooie aanvulling in een net iets ander segment dan waarin Unieboek | Het Spectrum nu opereert. In de huidige werkelijkheid is er veel meer vraag naar boeken over activiteiten in en rond het huis. Het is een terrein waarin je een continue vraag ziet naar kwalitatieve, inspirerende en informatieve boeken. Forte is daarin een belangrijke speler en we zijn dan ook blij en trots dat we alle geweldige auteurs en het zeer ervaren team van Forte binnenkort in de Mondriaantoren mogen verwelkomen. Al zal dat in eerste instantie voornamelijk virtueel zijn.’ aldus algemeen directeur UBHS Yrja Danner.

Eigenaar Koos van Beusekom van Forte Uitgevers: ’We zijn verheugd dat we in Unieboek | Het Spectrum zo’n goede partner gevonden hebben. Door deze overname is de uitgeverij en haar personeel verzekerd van continuïteit. Zelf ga ik genieten van mijn pensioen, in de geruststellende wetenschap dat er onder de nieuwe vleugels verder gewerkt kan worden aan de uitbouw van de verschillende imprints.’

Forte Uitgevers is sinds 1 januari 2000 actief als uitgever van creatieve boeken en heeft een sterke positie in die markt. In de loop der jaren zijn de fondsen Forte Culinair en Forte Groen eraan toegevoegd. De verkoop en distributie van het Forte-fonds in Vlaanderen verloopt sinds vele jaren via Uitgeverij Lannoo. Bekende auteurs van Forte zijn onder anderen Christel Krukkert, Laura Kieft en Modeste Herwig.

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv. (UBHS), gevestigd in de Mondriaantoren te Amsterdam, is een van de grootste uitgeverijen in het Nederlands taalgebied van algemene boeken. De uitgeverij is bekend door succesvolle uitgaven op het gebied van non-fictie, kinderboeken, reisgidsen en naslagwerken. UBHS is onderdeel van LannooMeulenhoff bv, waartoe ook de uitgeverijen TerraLannoo en Meulenhoff Boekerij behoren. Samen met Uitgeverij Lannoo nv en DistriMedia nv vormt LannooMeulenhoff bv de Uitgeverij Lannoo Groep.

NIEUWSOVERZICHT
HOME