Overslaan en naar de inhoud gaan

Filmrechten 'Niet thuis'

De Leukste Kinderboeken
Hoera! Kinderboek 'Niet thuis' van Jacques Vriens wordt verfilmd!
vriens

De rechten zijn gekocht door de producent van Achtste-groepers huilen.

Hoera! Kinderboek Niet thuis van Jacques Vriens wordt verfilmd! Productiebedrijf Phanta Basta! heeft de filmrechten gekocht. Daarmee wordt de succesvolle samenwerking tussen producent Harro van Staverden, auteur Jacques Vriens en uitgeverij Unieboek | Het Spectrum geprolongeerd. Van Staverden produceerde eerder de met succes ontvangen filmversies van Vriens' boeken Achtste-groepers huilen nietOorlogsgeheimen en de tv-serie Tien torens diep.

Over Niet thuis

Niet thuis gaat over zeven kinderen die door omstandigheden niet thuis wonen, maar in een leefgroep geplaatst zijn. Er wordt ruzie gemaakt, getroost, gepest, vriendschappen gesloten en ook veel gelachen. De groepsleiding heeft er in elk geval de handen vol aan. Dan ontdekken de kinderen dat wegens bezuinigingen in de jeugdzorg hun huis gesloten zal worden en ze bedenken een spannend maar ook gevaarlijk plan om toch bij elkaar te kunnen blijven. En dat ondanks alle verschillen die er tussen hen zijn.

'Niemand kan beter over de speelse, intense interactie tussen kinderen schrijven.' Abdelkader Benali in de Volkskrant over de schoolromans van Jacques Vriens

Achtste-groepers huilen niet

De eerder verschenen boekverfilming van Achtste-groepers huilen niet is met een groots succes ontvangen en is zelfs bekroond met De Gouden Kalf Publiekprijs in 2012! Inmiddels zijn de filmrechten van Achtste-groepers huilen niet ook verkocht aan een Braziliaanse filmproducent voor een remake van het originele filmscript. 

NIEUWSOVERZICHT
HOME