Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderwijs

Een groot deel van de kinderboeken, naslagwerken, woordenboeken en non-fictie-uitgaven van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv worden gebruikt in het onderwijs.

Leerlingen van alle generaties zijn opgegroeid met de Prisma pocketwoordenboeken, die uiteraard niet enkel meer als pocket, maar ook in digitale vorm worden aangeboden. Winkler Prins, voor velen bekend van de grote papieren encyclopedie van vroeger, of van de samenwerking met Microsoft onder de naam Encarta, biedt leerlingen en docenten een complete online kenniskit.

Taaltrainingen en woordenboeken van Prisma

Prisma heeft verschillende taaluitgaven die zeer geschikt zijn voor gebruik in het onderwijs. Zo zijn er Prisma pocketwoordenboeken, maar ook handwoordenboeken en basiswoordenboeken zowel in boekvorm als online beschikbaar. Daarnaast biedt Prisma zowel beknopte als uitgebreide grammatica’s, praktische uitgaven over voorzetsels, spreekwoorden en synoniemen, spellinggidsen, taalcursussen en lesbrieven ter ondersteuning van de taallessen. Bekijk ons actuele productaanbod op www.prisma.nl.

Online encyclopedieën van Winkler Prins

Op veel scholen worden de Winkler Prins-encyclopedieën, voorheen Encarta, ingezet in de les. Winkler Prins online is volledig webbased en daardoor inzetbaar via ELO en digitaal schoolbord.

  • De Junior Winkler Prins online is geschikt voor het basisonderwijs en bevat korte teksten op een begrijpelijk taalniveau, veel afbeeldingen, video’s, animaties en een eenvoudige zoektechnologie, zodat ook de beginnende gebruiker er zelfstandig mee uit de voeten kan.
  • De Studie Winkler Prins online is geschikt voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het taalgebruik is helder, de artikelen zijn toegankelijk in lengte en de vormgeving is aantrekkelijk.

De leukste kinderboeken

Informatie over hoe onze kinderboeken te gebruiken in de klas, vindt u op www.de-leukste-kinderboeken.nl/leerkrachten.

Ik wil een verhaal van De leukste kinderboeken voorlezen en online verspreiden onder mijn leerlingen en op mijn school, kan dat? 

Op alle bij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv uitgegeven werken berust auteursrecht. De werken – of delen ervan – mogen niet worden overgenomen in uitgaven of op websites zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming vooraf.

Tegelijkertijd begrijpen wij dat het vanwege het coronavirus voor iedereen een vreemde en onzekere tijd is, en ondersteunen wij graag onderwijspersoneel bij het verzorgen van onderwijs op afstand. Wij zien uw aanvraag dan ook graag tegemoet via rights&contracts@unieboekspectrum.nl en vragen u hierin in elk geval de volgende gegevens te vermelden:

  • titel(s);
  • auteur/illustrator/samensteller van het werk;
  • naam van de school;
  • het aantal leerlingen voor wie u de video beschikbaar wilt stellen.

Wij zullen de auteurs en illustratoren van uw voornemen op de hoogte brengen en hen om toestemming vragen.

Offerte of docentenexemplaar aanvragen?

Als u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden die wij u kunnen bieden, mailt u dan naar:

Prisma taalproducten: verkoop@prisma.nl

Winkler Prins online: verkoop@winklerprins.com

Docentenexemplaren: verkoop@unieboekspectrum.nl 

o.v.v.

  • titel
  • isbn
  • school
  • verzendadres