Fieke Slee-Wijffels & Marielle Vehmeijer

Fieke Slee-Wijffels is kinderartsintensivist; zij was jarenlang werkzaam op kinder-intensive care-units in zowel Nederland als Engeland. Fieke is moeder van drie kinderen en woont in Groot-Brittannië.

Marielle Vehmeijer-Heeman is chirurg en is meer dan vijf jaar geleden gepromoveerd op de behandeling van brandwondenpatiënten. Ook is ze moeder van drie dochters.

Beiden zijn ze vanuit hun eigen specialisme veel betrokken geweest bij de opvang van kinderen na een ernstig ongeval. Fieke en Marielle kennen elkaar sinds de basisschool en na het werk bespraken ze vaak situaties die ze hadden gezien. Ze verbaasden zich erover dat er geen boek bestond om kinderen veilig te laten opgroeien. Samen hebben ze het boek uitgebracht Pas op, kijk uit! ter preventie van kinderongevallen.

De auteurs over Pas op, kijk uit!:

‘Uit de literatuur blijkt dat veel ongevallen te voorspellen en hierdoor ook te vermijden zijn. Uiteraard moet een kind gewoon kunnen spelen, en een blauwe plek of een schaafwond is niet de reden dat we dit boek hebben geschreven. Wij hebben als kinderintensivist en brandwondenchirurg zo vaak ouders van ernstig gewonde kinderen horen zeggen: “Had ik het maar geweten!” Zo besloten wij ouders op de hoogte te brengen van de ongevalsrisico’s en hoe je ze kunt voorkomen.’

Verschenen van deze auteur

Pas op, kijk uit!
224 pagina's
Prijs: €20.99
More >>

Pas op, kijk uit!
176 pagina's
Prijs: €12.99
More >>