Arie Bras

Arie Bras (61) is journalist bij de Wereldomroep. Hij maakte daar populaire programma’s als 15 miljoen Nederlanders en Fenomenen, portretten van bijzondere mensen en opvallende zaken. Ook had hij jarenlang een wekelijkse sportcolum en een dagelijkse nieuwscolumn. Hij was ook samensteller, regisseur en presentator van geliefde Wereldomroep-programma’s als Nederland Centraal en Hollands Diep, waarin naast serieuze informatie altijd ruimte was voor de kwinkslag.

Sinds 2004 is Arie Bras verantwoordelijk voor het enige taalprogramma op de Nederlandse radio, het populaire Klare Taal. Een wekelijks Wereldomroep-programma dat op een serieuze maar vaak ook hilarische manier de ontwikkelingen op taalgebied volgt. Vaste medewerker aan Klare Taal is de taalkundige Wim Daniëls. Samen maakten zij in 2007 een serie over de mop in Nederland en sindsdien groeide het idee om daar meer mee te doen. Een boek maken, bijvoorbeeld.

Het idee dreigde in het stadium te komen van Ken je die mop van die twee schrijvers die een moppenboek gaan maken…? Maar in 2009 kwam het er dan toch van. De samengebalde creativiteit van de twee heren leidde tot een meer dan smakelijk boek, waarin zowel liefhebbers van taal als die van moppen aan hun trekken komen: Lopen twee blondjes door de Kalverstraat…

Verschenen van deze auteur

Dakhazen en bretelpiano's
156 pagina's
Prijs: €9.99
More >>

Lopen twee blondjes door de Kalverstraat
184 pagina's
Prijs: €9.99
More >>