Roelof van der Schans

Roelof van der Schans werd geboren in Den Haag in 1947. Na de middelbare school ging hij naar de Kweekschool (nu heet dat Pabo). Hij was altijd al aan het tekenen, in schriftjes, agenda's en vooral tijdens saaie lessen. Na de Pabo werd hij eerst onderwijzer op een dorpsschooltje en daarna leraar geschiedenis en tekenen op de middelbare school. Omdat hij te weinig tijd had voor zijn eigen tekenwerk stopte hij in 1987 met lesgeven. Hij begon te boeken te illustreren voor uitgeverij Lemniscaat en al snel werkte hij ook voor andere uitgeverijen.

 

Altijd boeken voor kinderen van 10+. Zijn specialisme is: realistisch werk, beetje historisch, beetje surrealistisch, spannend. De techniek die hij gebruikt is meestal olieverf, vanwege de kleurkracht en het heel lang kunnen poetsen en peuteren omdat de verf maar langzaam droogt. De laatste tijd doet hij veel voorbereidend werk met behulp van de computer.

 

Roelof van der Schans illustreerde boeken voor o.a. Carry Slee, Gijs Wanders, Ellen Tijsinger, Simone van der Vlugt, Hans Hagen, Lieneke Dijkzeul, Harm de Jonge, Anke de Vries en vele anderen.
Hij tekent ook de omslagen voor de boeken uit de serie over Manege De Hoefslag van Debbie Hogewind.

 

Sinds 1996 woont Roelof van der Schans in Pieterburen, niet zozeer voor de zeehonden, maar vooral voor het landschap, het licht en de ruimte.

Verschenen van deze auteur