Sanne de Bakker

Sanne de Bakker is geboren op 4 mei 1972 te Nieuwkoop. Veel tijd heeft ze niet doorgebracht in dit Zuid-Hollandse dorpje in de polder. Al snel verhuisde ze met haar vader, moeder en oudere broer naar Californië in de Verenigde Staten. Na weer een korte periode in Nieuwkoop gewoond te hebben, emigreerde familie de Bakker naar Engeland. Daar leerde Sanne haar eerste woordjes schrijven, maar dan in het Engels, op een school in Crowthorne. Ze leefde in het bosrijke gebied van Surrey, behoorlijk afgezonderd van de buitenwereld, waardoor Sanne al jong leerde om zichzelf te vermaken. Fantaseren was toen al haar sterkste kant.

Toen Sanne samen met haar ouders en broer terugkeerde naar Nederland en in Noordwijk aan Zee ging wonen, gaf dat de eerste jaren wel wat problemen op school. Sanne had vooral moeite met spelling, en ze had een Engels accent, zodat ze spraaklessen moest nemen.

De rest van haar kindertijd en haar pubertijd bracht ze door in Noordwijk. Het liefst speelde Sanne met vriendjes en vriendinnetjes op het strand. Of ze trok zich terug in haar slaapkamer waar ze zich uren kon vermaken met knutselen, schrijven en tekenen.

Op twaalfjarige leeftijd ontdekte Sanne een nieuwe passie: pianospelen. Tot op de dag van vandaag is ze naast het schrijven intensief met pianospelen bezig. Haar grootste muziekhelden zijn Schubert, Bach, Chopin en natuurlijk Mozart. Maar Sanne houdt ook van hiphop-, blues- en reggaemuziek.

Tegen het einde van haar middelbare schooltijd verhuisde Sanne samen met haar ouders naar Parijs. Maar al snel kwam Sanne erachter dat haar hart niet in Frankrijk lag. Na vijf dagboeken te hebben volgeschreven, besloot ze terug te keren naar Nederland. Daar ging ze in haar eentje in haar ouderlijk huis wonen in de duinen van Noordwijk aan Zee. Hierdoor kreeg ze de bijnaam Pippi Langkous.

Na de havo verhuisde Sanne naar Amsterdam en volgde ze een eenjarige theateropleiding met het idee om actrice te worden. Eigenlijk wilde Sanne liever schrijfster worden, maar ze dacht altijd dat je zoiets pas ging doen als je oud was en je de rust had om ervoor te gaan zitten. Na enkele jaren freelance modellenwerk vond ze, ondanks het feit dat ze nog niet oud was, dat ze serieus werk moest gaan maken van haar schrijfambities. Op vijfentwintigjarige leeftijd werd ze toegelaten op de Schrijversvakschool. Ze keerde het modellenwereldje definitief de rug toe en begon vol overgave aan deze opleiding.

Drie maanden na haar afstuderen debuteerde ze met Bang voor meester Tark?! , waarmee ze de Hotze de Roos Debutantenprijs van de Nederlandse Kinderjury won. Met haar succesvolle boeken De kleine Mozart op wereldreis en Geheimen van een ex-heks heeft Sanne definitief haar naam gevestigd. Ook in het buitenland breekt zij door. De kleine Mozart op wereldreis is in het Duits en ook in het Servisch verschenen.

Sannes theateropleiding en haar muzikale achtergrond zijn niet voor niets geweest, want bij haar boeken maakt Sanne muzikale voorstellingen waarmee ze optreedt in het hele land.

Kijk ook op www.sannedebakker.nl en op www.theateracademie.nl en op haar hyves-pagina's: daantjeweber.hyvers.nl en sannedebakker.hyves.nl

Verschenen van deze auteur

Diner voor twee
31 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

De wedstrijd
32 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

Theateracademie.nl
92 pagina's
Prijs: €5.99
More >>

Theateracademie.nl / Deel 2
92 pagina's
Prijs: €5.99
More >>

Theateracademie.nl / Deel 3
105 pagina's
Prijs: €5.99
More >>

Theateracademie.nl / Deel 4
100 pagina's
Prijs: €5.99
More >>

Dinner for two
30 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

Un diner en amoureux
31 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

Dinner fur zwei
31 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

Cena para dos
31 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

The competition
34 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

Le concours
36 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

Der Wettkampf
26 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

El torneo
26 pagina's
Prijs: €7.99
More >>