Marion van de Coolwijk

Marion is geboren op 7 mei 1959 in Amsterdam als Marion Verkaik. Ze heeft een vijf jaar jongere zus: Averil. Als peuter kon Marion niet vaak genoeg worden voorgelezen. Ze vertelde de hele dag fantasieverhalen aan iedereen die het maar wilde (en niet wilde!) horen. Haar ouders waren dan ook blij dat ze op vierjarige leeftijd naar school mocht. Zodra er taal op het programma stond en er verhalen geschreven moesten worden, was Marion in haar element. 'Eén kantje!' riep de meester nog, maar Marion kon niet eerder stoppen met haar verhaal voordat er minstens tien kantjes volgeschreven waren.

Ook later op het vwo haalde ze vaak hoge cijfers voor haar zelfgeschreven verhalen. In 1977 deed ze eindexamen waarna ze naar de Pedagogische Academie ging. Als leerkracht op een Amsterdamse Montessorischool kon ze de kinderen stimuleren om te (gaan) lezen. Natuurlijk las ze veel voor uit boeken van andere auteurs, maar het leukste vond ze toch wel het vertellen van verhalen uit haar hoofd die ze dan ter plekke verzon.

Op 28 april 1982 is Marion getrouwd met Ed van de Coolwijk. Vanaf die tijd gebruikt ze de achternaam Van de Coolwijk. Haar toenmalige klas heeft ervoor gezorgd dat ze een echte auteur werd. Op aanraden van haar leerlingen, stuurde ze een van die verhalen op naar een aantal kinderboekenuitgeverijen. En het was meteen raak! In 1989 was het dan zover: haar eerste echte boek kwam uit, Het Praathoedje.

In 1990 werd zoon Rimme geboren en in 1997 werd haar tweede zoon Jard geboren. Voor hem heeft ze dat jaar speciaal het boek: Een ridder op blote voeten geschreven. In het jaar 2003 kreeg het boekje over ridder Jard een vervolg in de serie: Ridder Doerak, uitgegeven door uitgeverij Van Holkema & Warendorf. Een spannende serie over Jard, die de ridderopleiding doet op kasteel Rondeel. Op dit moment heeft Marion al bijna 200 boeken geschreven!

'Schrijven voor kinderen is leuk,' vindt Marion. 'Kinderen lezen heel aandachtig. Ze hebben een grote fantasie en kunnen zich goed inleven in een verhaal.' Boeken schrijven is voor Marion een groot avontuur. 'Dat je zomaar een wereld bedenkt, vol avontuur en met zelfbedachte personen, dat is iets wonderlijks.

In de jaren negentig verzorgde Marion voor een grote uitgeverij het contact tussen de uitgeverij en het onderwijs. Verder werkte ze als remedial yeacher op verschillende scholen, hielp kinderen met leerproblemen en studeerde Italiaans, Nederlands, voetreflexologie, beelddenken, edukinesiologie en public relations. In 1999 richtte Marion haar eigen bedrijf op: Instituut Kind in Beeld, een onderwijsadviesbureau en tekstbureau, gericht op kinderen, waar alles in het teken staat van lesgeven, lezen en schrijven! Marion schrijft niet alleen verhalen, maar maakt ook lesboeken en materialen voor school en ze bedenkt reclameteksten en kinderconcepten voor grote bedrijven.

Kijk voor meer informatie over Marion op: www.marionvandecoolwijk.nl

Verschenen van deze auteur

Meiden zijn gek...op sterren
0 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

Meiden zijn gek op fashion
144 pagina's
Prijs: €10.99
More >>

Meiden zijn gek... op fashion
144 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

Meiden zijn gek op shoppen en op chatten
288 pagina's
Prijs: €12.99
More >>

Meiden zijn gek? op shoppen en op chatten
288 pagina's
Prijs: €9.99
More >>

Meiden zijn gek op vakantie
66 pagina's
Prijs: €10.99
More >>

Meiden zijn gek op jongens en op geheimen
148 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

Meiden zijn gek op geheimen
69 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

Meiden zijn gek op feesten
144 pagina's
Prijs: €10.99
More >>

Meiden zijn gek op feesten
144 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

Meiden zijn gek op geheimen
127 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

Is verboden voor ouders
144 pagina's
Prijs: €8.99
More >>

Meiden zijn gek op...jongens
144 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

Meiden zijn gek...op shoppen
160 pagina's
Prijs: €7.99
More >>

Meiden zijn gek op chatten
144 pagina's
Prijs: €7.99
More >>