Marjan van Abeelen

Op 6 december 1959 ben ik in Rotterdam geboren. Wij woonden midden in de stad. Met mijn oudste zus stak ik de drukke Coolsingel over en gingen we winkels kijken op de Lijnbaan. Op zaterdagmiddag hielpen we de snoepmarktkoopman  met opruimen. Als beloning kregen we een kapotte zak chips of wat snoepjes.

Toen ik zeven was, verhuisden we naar Capelle aan den IJssel. Wat een verandering! Vanaf onze nieuwbouwflat keken we over sloten en weilanden uit. Tussen bosjes groeiden bramenstruiken. Ik kon bijna niet geloven dat je die zomaar kon eten. Buitenspelen was mijn grote hobby maar schrijven vond ik ook heel leuk. Ik mocht mijn vaders typemachine gebruiken en op mijn vijftiende stuurde ik mijn eerste boek naar een uitgever. Het verhaal ging over een Surinaams meisje dat door de klas gepest werd. De uitgever zag er wel iets in, maar ik moest het hele stuk foutloos overtypen. Tja, dat lukte niet en mijn boek verdween in een la.

Later toen ik in Utrecht bij de politie werkte, moest ik veel op papier zetten. Van alles wat je tijdens je werk meemaakte, moest je een mutatie maken. Helaas ging het na een tijd niet goed met mij. Ik kreeg Boulimia Nervosa. Dat is een eetziekte. Je bent verslaafd aan eten, maar wilt niet dik worden. Wat is dan een (foute) oplossing? Ik heb heel veel overgegeven en voelde me heel ziek. Gelukkig ben ik beter geworden.

Tegenwoordig speel ik niet meer buiten en is schrijven mijn grootste hobby. Ik woon met mijn man André, dochter Eva, zoon Mick, de poes Kaas en de hond Koos in Ridderkerk. Twee dagen per week werk ik in het onderwijs.

Naast schrijven vind ik het leuk om te lezen. Ik lees van alles: waargebeurde verhalen, romans, jeugdboeken en kookboeken. Sinds kort heb ik een nieuwe hobby: Nordic Walking. Eerst dacht ik: Wat een tutsport! Een beetje in de grond prikken met een paar stokken. Maar na een paar lessen werd ik enthousiast en haal ik zeven kilometer per uur.

Na een verbouwing en interne verhuizing ben ik in het gelukkige bezit van een eigen schrijfkamertje. Op de boekenplank liggen mijn schriften want ik schrijf mijn verhalen eerst met pen op papier. Mijn familie en vrienden weten dit en verrassen mij regelmatig met een mooi, maf, leuk of apart schrift. Ik heb nog een paar lege liggen, dus blijf ik vrolijk doorgaan met schrijven.

Kijk op www.marjanvanabeelen.nl voor meer informatie.

Verschenen van deze auteur

Weg
144 pagina's
Prijs: €14.99
More >>

Macaroni
160 pagina's
Prijs: €9.99
More >>