Paard, paard, tijger, tijger genomineerd voor de Gouden Lijst

()

De mooie coming-of-age Paard, paard, tijger, tijger van Mette Eike Neerlin (vertaling door Bernadette Custers) is genomineerd voor de prijs voor het beste literaire jeugdboek voor lezers van 12 tot 15 jaar oud. Dat werd vandaag bekendgemaakt in Radio 1-programma De Taalstaat.

De BruutTAAL Gouden Lijst

De De BruutTAAL Gouden Lijst is een literaire prijs voor schrijvers van boeken voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar. Op 8 september worden de twee winnaars bekendgemaakt: een in de categorie beste Nederlandstalige boek en een in de categorie vertaalde boeken. Beide winnaars ontvangen dan 1000 euro en een mooie museale Gouden Lijst. 

Paard, paard, tijger, tijger

Paard, paard, tijger, tijger is een ontroerend coming-of-age-verhaal over Honey, die het altijd iedereen naar de zin probeert te maken en op iedere vraag altijd 'ja' zegt. Zo komt ze in de gekste situaties terecht: ze belandt plotseling op een cursus Chinees, maar sluit ook een bijzondere vriendschap met de terminaal zieke Marcel. Hij laat haar zien dat ze zelf keuzes mag maken en haar eigen pad kan kiezen.

De pers over Paard, paard, tijger, tijger

“Een prachtig verhaal waarin geen woord teveel staat. Een pientere vertelstem die raak en met humor observeert, waardoor de soms absurdistische ontwikkelingen logisch blijven aanvoelen.”  jaapleest.nl

“Droge humor en ontroering gaan samen in dit boek, waarin grote thema's als liefde en dood worden aangeroerd, maar Honey vooral leert dat zij ook ruimte mag innemen.” Trouw

De Volkskrant bestempelde Paard, Paard, Tijger, Tijger tot een van de 51 mooiste boeken van 2017.