Liefdes verdriet genomineerd voor Brusseprijs 2018

()

Het boek Liefdes verdriet van Niels Posthumus is genomineerd voor de Brusseprijs 2018. De Brusseprijs is een jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek en wordt uitgereikt door het Nederlandse Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

Het boek Liefdes verdriet gaat over de invloed van apartheid op liefde en seks in Zuid-Afrika. Het moderne Zuid-Afrika heeft de apartheid officieel achter zich gelaten. Maar toen journalist Niels Posthumus begin 2008 voor het eerst met een zwarte vriendin het nachtleven van Pretoria indook, merkte hij direct dat een verondersteld liefdeskoppel met verschillende huidskleuren ook in het Zuid-Afrika van na de apartheid nog altijd de nodige racistische reacties opwekt.

In dit boek gaat Posthumus op onderzoek uit en richt hij zijn blik in het bijzonder op de wereld van liefde, relaties en seks. Hij onderzoekt in hoeverre de liefdesproblemen in Zuid-Afrika zijn te herleiden tot de geschiedenis van de apartheid. Het is een toegankelijk boek over een universeel onderwerp dat op een levendige manier is neergezet.

‘Een belangwekkend boek over Zuid-Afrika, zeer goed geschreven, dat getuigt van diepe inzichten in een beladen en complexe materie.’ – Bart Luirink, voormalig correspondent in Zuid-Afrika en hoofdredacteur ZAM Magazine

De winnaar wordt zaterdag 9 juni bekend gemaakt in een speciale uitzending van NOS Met het Oog op Morgen op NPO radio 1. Zaterdag 19 mei is Niels Posthumus te gast bij NOS Met het Oog op Morgen om te praten over zijn boek. De uitzending is van 23.00 - 00.00 uur op NPO Radio 1.