Spetterende lancering Voer voor vrienden bij Kookstudio 54!

()

Op zondag 26 november vond de spetterende lancering plaats in Kookstudio 54 te Amsterdam van het boek Voer voor vrienden van Eva Posthuma de Boer.

De vele gasten genoten van de door Eva en team zelfgemaakte hapjes uit het boek en de treffende speeches van onder andere Harold Hamersma die alle gerechten uit Voer voor vrienden van wijnadvies heeft voorzien. De avond werd nog sfeervoller doordat er Karaoke werd ingezet waaraan vele gasten enthousiast meededen.

Show Nieuws heeft de lancering gefilmd en dezelfde avond het verslag (vanaf minuut 6:50) ervan uitgezonden.

'Viergangendiners die je lachend op tafel tovert.' - Mara Grimm, culinair journalist

Jonah Freud, journalist in Het Parool geeft Voer voor vrienden 4 sterren.

Met vrienden zorgeloos aan tafel

Samen om de tafel, schalen vol eten, flessen die rondgaan, verhalen, grappen en zielenroerselen die worden gedeeld: daar worden we gelukkig van! Maar hoe zorg je ervoor dat je ook als kok ook deelt in die feestvreugde, en vul je die schalen ondertussen met de meest heerlijke gerechten? Hoe stel je een menu goed samen, welke smaken passen bij elkaar, hoe maakt je het geheel niet te zwaar, maar bovenal: hoe plan je het allemaal zo in dat je zelf niet alleen maar zwetend achter het fornuis staat? 

In Voer voor vrienden reikt Eva Posthuma de Boer met zestien driegangenmenu's de handvaten aan om van een etentje een feest te maken waaraan je zelf kunt meedoen. Voor elk seizoen heeft Eva vier menu's samengesteld met gerechten uit verschillende windstreken. De menu's zijn evenwichtig opgebouwd, met de juiste balans tussen koolhydraten en groente, en een mooie afwisseling van vlees en vis. Voor elk seizoen is ook een geheel vegetarisch menu opgenomen, en bij veel gerechten worden vegetarische opties gegeven. En omdat een etentje begint met een borrel, en een borrel niet zonder een hapje kan, staat er bij elk menu een recept voor een simpel, zelfgemaakt borrelhapje. En omdat elk etentje gepaard gaat met verhalen, bij elk menu ook een verhaal. 

Eva Posthuma de Boer is schrijver en columnist. In de afgelopen tien jaar bracht ze vier succesvolle romans uit. Als columniste werkt Eva voor diverse bladen en kranten. In Het Parool had ze, samen met Thomas Acda, jarenlang een culinaire column met recepten. Naast het schrijven, kookt Eva graag en veel. De keukentafel is het hart van haar huis; daar worden ruzies beslecht, plannen gesmeed en vriendschappen beklonken. Behalve veel vrienden, ontvangt Eva ook regelmatig gasten in haar underground restaurant Chez PdeB.