Prachtig nieuws: Janneke Schotveld schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2017!

()

Janneke Schotveld, auteur van de populaire kinderboekenreeks Superjuffie, schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2017! Zij heeft Annet Schaap gevraagd het geschenk te illustreren. Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum is erg trots op het feit dat Janneke, in het jaar dat zij haar tienjarig jubileum als kinderboekenschrijver viert, deze eervolle opdracht krijgt. 

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken. De Kinderboekenweek bestaat al sinds 1955 en is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland. In 2017 vindt de Kinderboekenweek plaats van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober 2017, het thema is griezelen.

10 jaar kinderboekenschrijfster
Janneke Schotveld debuteerde in 2007 met Villa Fien dat bekroond werd met de Hotze de Roos-prijs en verkocht sindsdien ruim 250.000 exemplaren van haar boeken. In 2011 verscheen haar eerste Superjuffie-boek, van deze serie verkocht Janneke inmiddels zo’n 165.000 exemplaren. In mei 2017 komt het zevende deel uit: Superjuffie op de Zuidpool. Verder verslinden kinderen ook de andere boeken van Janneke, zoals Botje en Oma Ontsnapt. Janneke werkt in bijna al haar boeken samen met illustratrice Annet Schaap. Ze zijn ook als het duo Firma Schotveld & Schaap te boeken voor een optreden, bijvoorbeeld op school of in de bibliotheek.


Dat Janneke in haar jubileumjaar het Kinderboekenweekgeschenk mag schrijven, maakt haar erg trots: “Ik ben superblij en vereerd en heb er enorm zin in om dit samen met Annet te gaan doen!”

De Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek bestaat sinds 1955 en is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland. Dit jaar beleefde de oplage van het Kinderboekenweekgeschenk van Dolf Verroen een oplage van 345.000 exemplaren. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken.

De drieënzestigste Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober 2017 en het thema is Griezelen. Motto: Gruwelijk eng! Kinderboeken met griezels en engerds staan dus centraal in de Kinderboekenweek 2017. Dat belooft een loeispannende week te worden!

Voor het zesde opeenvolgende jaar zal Kinderen voor Kinderen weer een single uitbrengen.