Helen Vreeswijk overleden

()

Helaas bereikte ons het intens droevige bericht dat onze zeer gewaardeerde schrijfster Helen Vreeswijk op 31 oktober 2016  is overleden. Ze werd 55 jaar. In deze verdrietige en onwerkelijke tijd vragen we om ruimte en rust voor haar gezin. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. 

Helen Vreeswijk was jarenlang werkzaam bij de Nederlandse recherche, waar ze dagelijks in contact kwam met probleemjongeren. De ervaringen die ze daar opdeed, verwerkte ze in haar jeugdthrillers. Met haar rake pen wist ze enorm veel jongeren te boeien. Toen ze met haar baan als rechercheur stopte, kon ze zich volledig op haar schrijverschap concentreren en met succes. Boek na boek werd verslonden door haar fans.  

 In 2014 maakte Helen Vreeswijk bekend dat ze ongeneeslijk ziek was. Dapper en met humor streed ze, met haar gezin aan haar zijde, en ze bleef voldoening halen uit het schrijven. Ze leverde nog een paar geweldige boeken af met als laatste hoogtepunt in september Vermist, het eerste deel in een nieuwe avonturenserie. Een serie die ze helaas niet af heeft mogen maken.

 Van haar boek De kick zijn de film- en theaterrechten verkocht en we hopen dat het verhaal op het witte doek en op het podium zal komen ter nagedachtenis aan een heel bijzonder mens en de inspirerende schrijfster die Helen was.

 We wensen haar familie en vrienden veel sterkte toe. We zullen haar enorm missen.

 Namens het volledige team van uitgeverij Van Goor,

Susanne Diependaal
Sr. Uitgever kinderboeken Unieboek | Het Spectrum