Nieuw boek 'Divergent'-auteur Veronica Roth verschijnt 17 januari

()

Paul Sebes verkocht de Nederlandse rechten aan Van Goor | Best of YA

In januari 2017 verschijnt bij Van Goor | Best of YA Carve the Mark, het eerste deel van een nieuwe YA-serie van Veronica Roth. Roth maakte faam als auteur van de Divergent-trilogie, die succesvol verfilmd werd en waarvan meer dan 250.000 exemplaren werden verkocht in Nederland. 

Carve the Mark verschijnt wereldwijd op 17 januari 2017. Uitgever Susanne Diependaal en acquirerend redacteur Suzanne Verkoren zijn zeer verheugd. “Veronica is een geweldige auteur die hiermee opnieuw haar talent bewijst. We kijken ernaar uit dit nieuwe avontuur met haar aan te gaan. De deal tussen New Leaf, het agentschap van Veronica Roth, en Van Goor werd gesloten door Paul Sebes en zijn altijd loyale en deskundige team van Sebes & Bisseling. Wij zijn erg content met de samenwerking."

Sebes verkocht de nieuwe Roth-duologie echter niet alleen aan Van Goor. Aangezien Sebes & Bisseling Roth's Amerikaanse agent New Leaf ook in Scandinavië vertegenwoordigt kon hij ook deals sluiten met Modernista in Zweden, Vigmostadt & Björke in Noorwegen, Otava in Finland en Alvilda in Denemarken, alle vier na grote veilingen in deze landen. Hiermee sloot Sebes de grootse deal ooit voor S&B sinds de oprichting in 1998.

Carve the Mark verschijnt simultaan in 33 landen en de eerste oplage in de Verenigde Staten bedraagt twee miljoen exemplaren.

Carve the Mark
Carve the Mark is het eerste deel van een sci-fi duologie. In een universum waarin geweld overheerst heeft iedereen een unieke gave ontwikkeld die zal helpen de toekomst vorm te geven. Hoofdpersoon Cyra’s gave geeft haar pijn maar ook kracht – iets wat haar machtige broer misbruikt om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt. Wanneer gevangene Akos uit het wredelievende rijk Thuve in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samen moeten ze een allesbeslissende keuze maken.