Autobiografie Bruce Springsteen verschijnt dit najaar bij Spectrum & Lannoo

()

Unieboek | Het Spectrum en Lannoo zijn er trots op om te mogen aankondigen dat zij op 27 september 2016 de Nederlandse editie van de autobiografie van Bruce Springsteen zullen publiceren. De rechten voor Born to Run werden via bemiddeling van literair agent Paul Sebes verworven de Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster. 

Bruce Springsteen begon in 2009, geïnspireerd geraakt na een episch optreden met de E-streetband tijdens de Super Bowl, met schrijven. In de daaropvolgende zes jaar heeft hij zich, om de pagina's dezelfde eerlijkheid, humor en originaliteit mee te geven als zijn songteksten, persoonlijk gewijd aan het schrijven van zijn levensverhaal.

In Born to Run beschrijft hij zijn jeugd te midden van 'de poëzie, het gevaar, en de duisternis' van het straatarme en streng katholieke Freehold, New Jersey, zijn nooit aflatende drive om muzikant te worden, zijn vroege dagen als een bar band king in Asbury Park en de opkomst van de E Street band. Met ontwapenende openhartigheid vertelt hij voor het eerst hoe zijn persoonlijke strijd hem tot zijn beste werk inspireerde, en toont ons waarom het nummer Born to Run meer onthult dan we voorheen dachten.

 

"Over jezelf schrijven is funny business," merkt Springsteen op in zijn boek. "Maar in een project als dit, belooft de schrijver om de lezer een kijk in de ziel te gunnen. Ik heb geprobeerd dat in deze pagina's te doen."

“De magie die in zijn songteksten zit spat van elke pagina van deze autobiografie af”, zegt Barend Wallet, uitgever van Spectrum. “Lezers zullen hun eigen leven herkennen in het bijzonder verhaal van Bruce Springsteen, net zoals we onszelf in zijn nummers herkennen."

 

Internationaal zijn de rechten van Born to Run reeds verkocht aan Simon & Schuster (US & UK), Editions Albin Michel (Frankrijk), Mondadori (Italië), Heyne (Duitsland), Natur & Kultur (Zweden), Politkens (Denemarken), Cappelen Damn (Noorwegen), Otava (Finland) en Penguin|Random House (Spanje).