Tosca Menten wint Pluim van de Senaat Kinderjury 2014

()

Tosca Menten heeft met Dummie de mummie en de dans van de cobra de Pluim van de Senaat Kinderjury gewonnen. Het is de derde keer dat Tosca een Pluim in ontvangst heeft genomen. De populaire kinderboekenschrijver was met stomheid geslagen. "Ik had het echt niet verwacht, nou wat een verrassing!", aldus een verbouwereerde Tosca Menten.

Volgens de Senaat blijft het boek boeien. "Je blijft lezen, je kunt er niet mee stoppen” verklaarden de Senaatsleden. Op de uitgeverij (Van Goor) heerst een ware feeststemming. "Het is geweldig dat Tosca de Pluim van de Senaat heeft gewonnen. Ontzettend fijn om te zien dat er zoveel kinderen hebben gestemd op Dummie. In september komen er maar liefst 2 boeken uit over Dummie, dus we hebben genoeg leesvoer voor de Dummie-fans. Tosca is immers een topauteur!", vertelt uitgever Susanne van Dijk-Diependaal enthousiast.  

De prijs van de Nederlandse Kinderjury ging naar Elvis Watt van Manon Sikkel en 100% Coco. Dagboek van een modeblogger van Niki Smit. Ruim 30.000 kinderen brachten hun stem uit. Zoals elk jaar reikte de Senaat van de Nederlandse Kinderjury haar eigen prijs uit, de Pluim van de Senaat. Deze ging in de categorie 6 t/m 9 jaar naar Dummie de mummie en de dans van de cobra van Tosca Menten. Stapelverliefd van Maren Stoffels won de Pluim in de categorie 10 t/m 12 jaar.