Achter de schermen van College Tour

()

In het nieuwe boek van Twan Huys, Dertien meesters en één crimineel, zijn de beste gesprekken van de afgelopen jaren College Tour samengebracht. Twan Huys geeft een uniek kijkje achter de schermen van één van de spraakmakendste televisieprogramma's van dit moment.

Zonder uitzondering zijn de gasten van NTR College Tour meesters in hun vak. Naast Nederlandse grootheden zoals Matthijs van Nieuwkerk en Carice van Houten, strikt Twan Huys steeds vaker buitenlandse beroemdheden voor zijn populaire programma. Sting, Richard Gere, de Dalai Lama en Desmond Tutu werden al door Twan Huys en de aanwezige studenten aan de tand gevoeld. De unieke combinatie tussen interview en vragen uit een publiek van nieuwsgierige en onbevangen studenten levert elke keer weer een verrassende bijeenkomst op met spraakmakende fragmenten die de hele wereld over gaan, zoals de kus met Richard Gere en het duet met Sting. De uitzending met Willem Holleeder hield het publieke debat bovendien wekenlang bezig en leidde zelfs tot Kamervragen. Moest deze meestercrimineel wel een podium geboden worden bij de publieke omroep?

Spraakmakend, inspirerend en altijd weer verrassend.

Over Twan Huys

Twan Huys is presentator van Nieuwsuur en bedenker en presentator van één van de spraakmakendste televisieprogramma’s van dit moment, NTR College Tour. Eerder was hij zeven jaar correspondent in de Verenigde Staten. Hij deed verslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de aanslagen in Washington en New York, de oorlogen in Irak en Afghanistan en de verwoestingen in New Orleans door orkaan Katrina. Documentaires van zijn hand over Lynndie England en Ayaan Hirsi Ali werden internationaal uitgezonden. In 2011 werd hij bekroond met de Sonja Barend Award voor het beste televisie-interview. Dertien meesters en één crimineel is zijn vijfde boek.