Maak kans op een optreden van Douwe Bob bij jou op school!

()

Deze zomer stond Nederlands Beste Singer Songwriter van 2012 niet alleen op Pinkpop, Oerol en in een uitverkocht Paradiso, hij maakte ook een limited edition van het Prisma woordenboek Nederlands-Engels. Speciaal hiervoor ontwierp hij de cover en vulde een katern met schrijftips, songteksten en een woordenboekspel.

Douwe Bob is zelf erg enthousiast over zijn woordenboek: “Het is echt cool! Op deze manier wordt het voor leerlingen op middelbare scholen pas echt leuk om met taal te spelen.” Hij herinnert zich de saaie Engelse lessen nog goed en wil scholieren met zijn bijdrage prikkelen om ook zelf liedjes te schrijven.

“Op school was ik een snotaap die precies deed wat de leraar niet wilde, maar taal en poëzie heb ik altijd ontzettend mooi gevonden. Ik merk dat veel jongeren taal saai of moeilijk vinden, maar ik wil heel graag laten zien dat het juist iets leuks is. Ik ben verzot op de Engelse taal. Die is zo mooi en puur. Als tekstschrijver en componist is het verrukkelijk om ermee weg te dromen. Zelf blader ik sowieso nog vaak in een woordenboek om op zoek te gaan naar mooie pakkende Engelse woorden.”

Prijsvraag

Douwe Bob roept jongeren op om hun favoriete Engelse woord in te sturen naar www.prisma.nl/douwebob. De winnaar wordt beloond met een exclusief optreden op school.