De andere typiste: origineel portret van een getroubleerde vrouw in een tumultueuze tijd

()

'Dit verontrustende en indringende debuut is een ware page-turner, verteld vanuit het perspectief van een hypnotiserende maar suspecte jonge vrouw die in het begin van de jaren twintig als typiste voor de NYPD werkt. Begin niet aan deze roman voor het slapengaan - je zult uren opblijven en elke pagina willen verslinden.' - Alice LaPlante, auteur van o.a. Hersenspinsels

New York, 1922. Rose Baker werkt als typiste bij de politie. Vaak is ze de enige aanwezige vrouw tijdens verhoren en ook al moet ze een kleur aan gruwelijke details aanhoren, zodra ze de ondervraagruuimte verlaat, behoort ze weer tot het zwakke geslacht. Maar de tijden veranderen. Vrouwen knippen hun haar kort, roken in het openbaar en schudden de Victotiaanse omgangsregels van zich af.

Zo niet de preutse Rose. Waar de meeste vrouwen zich proberen te bevrijden, houdt zij juist vast aan het ouderwetse beeld van de bescheiden, verzorgende vrouw. Als er een nieuwe typiste op het bureau wordt aangenomen, laat Rose zich door deze mooie, vooruitstrevende Odalie meenemen naar de clandestiene nachtclubs waar deze zich thuisvoelt. Rose' fascinatie voor Odalie verantert echter al snel in een obsessie die ze misschien nooit meer zal kunnen afschudden.

De andere typiste is een origineel portret van een getroubleerde vrouw en een tumultueuze tijd waarin de rol van de vrouw voorgoed veranderde.

- De andere typiste is in bijzondere uitvoering verschenen: als gebonden boek met semi-transparant stofomslag van calcopapier. Wordt geseals en gestickerd geleverd

- Notes on a Scandal meets The talented Mr. Ripley. De andere typiste is een psychologische roman die voortdurend op het verkeerde been zet.

- Verschijnt in Amerika bij Amy Einhorn Books, de uitgever van Sarah Blake's De laatste brief en Kathryn Stocketts Een keukenmeidenroman

- Voor de liefhebbers van The Great Gatsby .


Verfilming

Keira Knightley gaat de verfilming van De andere typiste produceren. En ze neemt ook zelf de hoofdrol op zich.

 

De auteur

Suzanne Rindell werkt momenteel aan haar proefschrift aan de faculteit Engelstalige letterkunde van Rice University. Haar specialisatie is twintigste-eeuws Amerikaans modernisme en haar onderzoek was de aanzet tot het schrijven van De andere typiste. Rindell publiceerde eerder al korte verhalen en gedichten in o.a. Conjuctions, Nimrod, StorySouth, Crab Orchard en Review en ze is werkzaam gewees bij een literair agentschap. De andere typiste is haar eerste roman.

www.suzannerindell.com