Sacha de Boer en chefkok Jacob-Jan Boerma bundelen hun krachten met fotografie en eenvoudige recepten in Down to Earth

()

Dit najaar verschijnt het fotokookboek Down to Earth van fotograaf Sacha de Boer en tweesterrenchef Jacob-Jan Boerma. In dit boek komen twee passies en werelden samen; de fotografie van Sacha de Boer gecombineerd met eenvoudige recepten van Jacob-Jan Boerma.

DOWN TO EARTH - AARDS, MALS, FRIS, ZILT en ZOET koken

Down to Earth is een prachtig fotokookboek waarbij eenvoudige recepten van chef-kok Jacob-Jan Boerma worden gecombineerd met de bijzondere fotografie (reportages, gerechten en stillevens) van Sacha de Boer. Het boek speelt verder volledig in op de tendensen van nu: verantwoord, puur, groen, betaalbaar, gezond en beleving.
Sacha de Boer brengt met haar camera onder andere divers Nederlands natuurschoon in beeld in relatie tot verschillende ingrediënten. Daarnaast geeft ze een kijkje in de keuken. Ze duikt samen met Jacob-Jan Boerma de moestuin in, en laat zien wat voor lekkers er van eigen bodem komt. Een aantal foto’s zal in gelimiteerde oplage voor verkoop via Beeldagent aangeboden worden. De recepten zijn ‘down to earth’, zowel wat betreft de keuze van ingrediënten als de bereidingswijze.

Down to Earth verschijnt in oktober 2013. Voorintekening is vanaf vandaag mogelijk bij boekhandel en online en in onze webshop Wazzaa.

Samenwerking
Het boek komt tot stand in samenwerking met Beeldagent, dat het fotoagentschap van Sacha de Boer vervult. ‘Jacob-Jan is een oude bekende. Het leek ons leuk en bijzonder om twee verschillende en creatieve identiteiten aan elkaar te koppelen. Zowel Sacha als Jacob-Jan waren direct enthousiast. Al bij de eerste brainstormsessie ontstond het idee voor een gezamenlijk kookboek’, aldus Corinne Hamming van Beeldagent.

Sacha de Boer: ‘Als Jacob-Jan op zijn knieën in de moestuin ligt, doe ik de fotografie. We gaan laten zien hoe je bij wijze van spreken uit de berm heerlijk eten kunt halen.’

Jacob-Jan Boerma: ‘Ik wil laten zien dat vers en lekker eten ook betaalbaar, gezond en eenvoudig te maken kan zijn. Vanaf de grond tot op het bord. Bijvoorbeeld mijn favoriete broodje gezond.’

Suzan Schapendonk senior uitgever Lifestyle: 'We zijn ontzettend trots en blij om Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma samen met Beeldagent te mogen verwelkomen bij onze uitgeverij. Sacha is een inspirerende vrouw en een zeer goede fotograaf en Jacob- Jan heeft zijn sporen reeds verdiend met zijn succesvolle tweesterrenrestaurant De Leest. Down to Earth wordt een verrassend kookboek met prachtige foto's en pure, eenvoudige recepten die iedereen kan maken. Met de creatieve ideeën en foto's van Sacha en de geweldige visie en recepten van Jacob-Jan zijn we ervan overtuigd dat Down to Earth een groot succes wordt.'

OVER DE AUTEURS EN ACHTERGRONDINFORMATIE

Over Sacha de Boer en Beeldagent
Sacha fotografeert al sinds haar zevende en heeft diverse bijzondere projecten en exposities op haar naam staan, waaronder haar expeditie naar de Noordpool in 2008. Ze is sinds 2011 aangesloten bij Beeldagent, een exclusief fotobureau en agentschap van een aantal gerenommeerde fotografen. Tot voor kort was Sacha presentator bij de NOS. Zij nam daar onlangs afscheid en gaat zich nu fulltime toeleggen op haar fotografiecarrière. Down to Earth is haar eerste grote project.

Over Jacob Jan Boerma
Chefkok Jacob Jan Boerma en Kim Veldman openden in 2002 restaurant De Leest in Vaassen. In 2003 ontving De Leest zijn eerste Michelinster. In 2006 volgde een tweede en inmiddels telt De Leest al geruime tijd ook op internationaal niveau mee. De voornamelijk biologische keuken kenmerkt zich door het gebruik van onder andere groenten uit eigen tuin en producten uit de regio. Een voorliefde voor zuren en kosmopolitische invloeden vormen een belangrijke basis en inspiratie.

Credits foto Sacha en Jacob Jan: Mark van der Zouw/ Beeldagent


www.beeldagent.nl
www.sachadeboer.nl
www.restaurantdeleest.nl