Prachtig eerbetoon aan koningin Beatrix

()

Maandag 28 januari heeft koningin Beatrix aangekondigd te zullen aftreden. Het boek 'Beatrix, koningin der Nederlanden' dat verschenen is ter gelegenheid van haar 75e verjaardag, is een stijlvol eerbetoon aan een betrokken vorstin. Een team van specialisten, onder redactie van koningshuiskenner Han van Bree, belicht de vele verschillende kanten van Beatrix' persoonlijkheid en de wijze waarop zij invulling geeft aan haar hoge ambt.

Rode draad door het hele boek zijn Beatrix' pogingen om een afgeschermde privésfeer te combineren met een zo publieke functie.
Beatrix staat erom bekend dat ze een inhoudelijk koningschap voorstaat, betrokken en goed geïnformeerd. Maar het is ook een representatief ambt en ook op dat aspect heeft Beatrix in de afgelopen dertig jaar duidelijk haar stempel gedrukt. In gezelschap steekt Beatrix er, ondanks haar geringe postuur, altijd bovenuit.

Aan de hand van bijzondere foto's, uit archieven en van de beste persfotografen, rijst een boeiend en onthullend beeld op van de wijze waarop Beatrix vorm heeft gegeven aan het moderne koningschap.

Klik hier voor een impressie van het boek.