De wraak van de geografie

Robert D.

Kaplan schreef twintig boeken over buitenlandse politiek en reizen, waaronder Moesson en Balkanschimmen, waarvan wereldwijd vertalingen zijn verschenen. Daarnaast is hij werkzaam als Managing Director van Eurasia Group, een van de grootste politiek adviesbureaus. Van 2009 tot 2011 maakte Kaplan deel uit van de Defense Policy Board van het Pentagon, onder leiding van minister van Defensie Robert Gates. Hij werd twee keer opgenomen in de Top 100 Global Thinkers van Foreign Policy.

'Een voortreffelijk waarnemer en een begenadigd schrijver.' - NRC Handelsblad

Niet het individu maar de geografie bepaalt de loop van de geschiedenis. Klimaten, landgrenzen en natuurlijke verschijnselen voorspellen grotendeels de toekomst. In De wraak van de geografie biedt Kaplan ons een geheel nieuwe blik op de Europese schuldencrisis, legt uit waarom Rusland zo paranoïde is, geeft een verklaring voor de onverbiddelijkheid van de Chinese macht, laat zien hoe India in de knel zit tussen haar directe buren, bepleit waarom Iran de ware spil van EurAzië is en toont ten slotte aan waarom de grenzen van Arabische landen als Syrië en Irak minder kunstmatig zijn dan ze lijken.

Robert D. Kaplan schreef meerdere bestsellers over politiek en reizen. In 2011 werd hij uitgeroepen tot een van ’s werelds ‘top 100 global thinkers’.

Waar wilt u De wraak van de geografie kopen?

Selecteer een van onderstaande winkels