Breuk

Andrés Neuman (Buenos Aires, 1977) groeide op in Argentinië als zoon van geëmigreerde muzikanten.

Het laatste deel van zijn jeugd bracht hij door in Granada, Spanje. Hij is afgestudeerd in Spaanse Taalkunde in Granada en heeft daar een tijd gewerkt als docent Latijns-Amerikaanse literatuur. Neuman heeft op meerdere lijstjes van beste jonge auteur gestaan en heeft de Premio Alfaguara en Premio de la Crítica gewonnen.

'De meest urgente roman van deze tijd' – Theo Hakkert

Breuk is een verhaal over de schoonheid die ontstaat uit gebroken dingen. Meneer Watanabe is een overlevende van de atoombom op Hiroshima en op de vlucht voor zijn eigen herinneringen. Maar de tsunami en de nucleaire ramp bij Fukushima werpen hem terug in zijn verleden.

Ondertussen vertellen vier vrouwen – uit Parijs, New York, Buenos Aires en Madrid – hun verhaal over hun relatie met meneer Watanabe aan een raadselachtige Argentijnse journalist. Hun intieme en diep doorvoelde beschrijvingen laten zien hoe iedereen anders omgaat met verdriet en geluk.

'Rond het leven van de onvergetelijke verzamelaar van banjo's, Yoshie Watanabe, die zowel Hiroshima als Fukushima overleefde, schreef Andrés Neuman met Breuk de meeste urgente roman van deze tijd.' Theo Hakkert

'Neuman heeft al vele nominaties en prijzen ontvangen, ook al is hij pas begin 40 [...] Dit is zijn beste roman tot nu toe.' The Guardian

Waar wilt u Breuk kopen?

Selecteer een van onderstaande winkels