Operatie Turtuga

Fedor de Beer (1975) studeerde filosofie en pedagogiek en werkt nu als leraar en onderzoeker. Zijn uitdaging is om kinderen aan het denken te zetten. In 2014 verscheen zijn debuut 'Het Kindertransport' en in 2017 zijn tweede jeugdboek 'Expeditie Toi Moko'.

Een oude schat en een razendspannende zoektocht op Bonaire!

Thoms vader is archeoloog en antropoloog. Hij weet alles van oude culturen en reist de hele wereld over. Als er voor de kust van Texel een oud WIC-schip wordt gevonden, is hij dan ook een van de duikers die naar het wrak afdaalt. Thom en zijn vriendinnetje Lin mogen allebei een oude fles uit het schip hebben. Tot hun grote verbazing zit er in een van de twee een schatkaart van Bonaire, die alles te maken lijkt te hebben met de Zilvervloot van Piet Hein!

Operatie Turtuga speelt zich af in een bijzonder en vaak onderbelicht stuk van het Nederlands Koninkrijk: Bonaire. Met infographics voor wie nóg meer over Bonaire wil weten! Sluit perfect aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2020: En toen?


Over 
Expeditie Toi Moko: 
'Geografische avonturen over Nieuw-Zeeland is de jury nog niet vaak tegengekomen, maar Expeditie Toi Moko van Fedor de Beer is meteen een topper.' Juryrapport Glazen Globe

Over Het Kindertransport: 
'Een wat dromerig verhaal met mooie elementen, vooral de wensenlijst die oma uitvoert is een ontroerend gegeven.' JaapLeest.nl, cijfer: 7,5

Waar wilt u Operatie Turtuga kopen?

Selecteer een van onderstaande winkels