Een magisch getal

Dessie Lividikou is filmmaker en camerajournalist.

Op 24 september 2017 werd Dessie moeder van Sam. Na een uurtje werd Sam getest en meteen vielen zijn grote, lange vingers en slappe polsen op. De diagnose luidde neonatale Marfan: een bindweefselaandoening. Later bleek het om een zeer zeldzame en ernstige versie van neonatale Marfan te gaan. De levensverwachting voor baby’s met deze aangeboren afwijking is maximaal twee jaar. Dessie en Laurens besloten hier een blog over bij te houden, lievesam.weebly.com.

De onvoorspelbaarheid van het leven en de onvoorwaardelijke liefde voor een kind

Wat doe je als je te horen krijgt dat je baby ernstig ziek is? Hoe ga je verder na het nieuws dat je kindje waarschijnlijk niet ouder zal worden dan twee jaar? Hoe kun je nog naar de toekomst kijken als er geen toekomst samen is? Hoe ga je verder als je weet dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn?

Een magisch getal is het verhaal van Dessie Lividikou, die na een goede zwangerschap te horen krijgt dat haar zoontje Sam geboren is met de zeldzame en ernstige progressieve bindweefselaandoening neonatale Marfan en zeer waarschijnlijk niet ouder zal worden dan twee jaar. Samen met haar man Laurens komt ze in een onzekere medische achtbaan terecht en wordt ze geconfronteerd met moeilijke vragen over leven en dood, verdriet, angst en onzekerheid, maar ook hoop, liefde en geluk. Na een moeilijke periode van rouw, besluiten ze samen alles uit hun leven met Sam te halen. Ze stellen een bucketlist op en vieren elke maand zijn verjaardag. Tussen alle ziekenhuisbezoeken en opnames door proberen ze zoveel mogelijk samen te genieten van kleine dingen en alles wat er nu is.

Een magisch getal is een prachtig, ontroerend en hoopvol verhaal over de onvoorspelbaarheid van het leven en hoe hiermee om te gaan.

Waar wilt u Een magisch getal kopen?

Selecteer een van onderstaande winkels