Verscheurd Catalonië

Eerste Nederlandse boek over de huidige Catalaanse crisis

Dat het rommelt in Catalonië kan niemand ontgaan zijn, zeker niet nadat de beelden van de Spaanse ordetroepen die met geweld een illegaal referendum tegen probeerde te houden op 1 oktober 2017 internationaal nieuws werden.

Beelden van gewonde Catalanen in stembureaus gingen de wereld over. Vriend en vijand waren het erover eens dat dit nooit had mogen gebeuren. Maar hoe kwam het dan toch zo ver?

Al sinds 2015 volgt Spanje-correspondent voor NRC Handelsblad Koen Greven de situatie in Catalonië op de voet. Nu rond het opkomende proces tegen de separatisten komt hij met een blik achter de schermen van de Catalaanse crisis. Van het Catalaanse verleden, naar el president Puigdemont, het referendum, het nieuwe Spaanse nationalisme, de propagandamachines, FC Barcelona tot het proces. Alle facetten komen helder aan bod. Het levert een fascinerend portret op van een verscheurd land.

In de aanloop naar de uitspraak in het procés praat Koen Greven je bij over de crisis die Spanje in zijn greep houdt. Een oplossing lijkt verder weg dan ooit.

Koen Greven is correspondent Spanje, Portugal en Marokko voor het NRC en De Standaard. Sinds 2015 is Madrid zijn standplaats. Hiervoor was hij eveneens sportjournalist en schreef hij het boek Een elftal bondscoaches. 

Waar wilt u Verscheurd Catalonië kopen?

Selecteer een van onderstaande winkels