Buitenstaanders

John Schoorl is verslaggever voor de Volkskrant en auteur van verscheidene non-fictieboeken.

Hij heeft meerdere journalistieke prijzen gewonnen voor zijn onderzoeksjournalistiek, onder andere De Loep, de Citi Journalistic Excellence Award en De Tegel, en in 2016 de Jip Golsteijn Journalistiekprijs voor zijn reportage over en met De Jeugd van Tegenwoordig.

Dwarsdenker John Schoorl over bekende en onbekende rebellen

Het thema voor de Boekenweek 2020 is ‘Rebellen en dwarsdenkers’. Wie kan beter dan dwarsdenker pur sang John Schoorl van Volkskrant Magazine zijn favoriete rebellen op een rijtje te zetten?

In deze hitlijst van rebelse denkers en onnavolgbare individuen vertelt journalist en schrijver John Schoorl over fantastische en vaak inspirerende, soms hilarische uitvinders, artiesten, lijpo’s en boeven. Van popartfenomeen David Hockney tot beeldend kunstenaar Rob Scholte – maar ook minder bekende fantasten, zoals een treurige zanger uit Venlo en een notoire vastgoedboef.

Zoals het een journalist betaamt duikt Schoorl dieper in de betoverende verhalen achter deze hedendaagse rebellen en dwarsdenkers. Wie zijn ze? Wat kunnen we van ze leren? En bovenal: hoe kunnen ze ons helpen onze blik te verruimen? In zijn eigen prikkelende en uitdagende stijl brengt Schoorl deze verzameling van tegendraadse, grensverleggende en oproerkraaiende denkers op heerlijke wijze samen.

 

Waar wilt u Buitenstaanders kopen?

Selecteer een van onderstaande winkels