De dochters van Jalta

Catherine Grace Katz studeerde Geschiedenis aan Harvard en voltooide haar researchmaster Moderne Europese geschiedenis aan Cambridge University.

Ze werkte onder andere als onderzoeksassistent mee aan het boek The Road to Character van David Brooks. Voor De dochters van Jalta kreeg ze exclusieve toegang tot de familiearchieven en had ze nauw contact met de nabestaanden van de hoofdrolspelers.

De dochters van Churchill, Roosevelt en Harriman en hun allesbepalende rol in de geschiedenis

'Vakkundig geschreven en nauwgezet onderzocht, een buitengewoon werk dat de menselijke kant onthult die ten grondslag ligt aan de politiek.' The Wall Street Journal

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd de wereld opnieuw ingedeeld. Stalin, Churchill en Roosevelt gingen de geschiedenisboeken in als de vormgevers van deze nieuwe machtsverdeling, maar achter de schermen speelden drie bijzondere vrouwen een cruciale rol. Dit is het verhaal van Sarah Churchill, Kathleen Harriman en Anna Roosevelt.

In De dochters van Jalta vertelt historicus Catherine Katz hoe deze drie jonge, gedreven vrouwen hun machtige vaders voor een crisis behoedden toen de alliantie uiteen dreigde te vallen. Sarah Churchill, Anna Roosevelt en Kathleen Harriman, dochter van de Amerikaanse ambassadeur in Rusland Averell Harriman, waren meer dan alleen een steun en toeverlaat. Op basis van exclusief bronmateriaal uit de familiearchieven en interviews met de nabestaanden reconstrueert Katz hun bepalende rol in de besluiten en het verloop van de Conferentie van Jalta.

Te midden van de politieke chaos van de transformatie naar een naoorlogse wereld vertelt De dochters van Jalta een uitzonderlijk verhaal over vaders en dochters wier onderlinge relaties getest en versterkt worden door de historische gebeurtenissen waarvan ze getuige zijn en de toekomst die ze gezamenlijk vormgeven.

'Deze vermakelijke geschiedenis staat boordevol levendige persoonlijkheden, schipperende assistenten en insider-observaties over een cruciaal moment in de geschiedenis.' The New York Times

'Een levendig portret ... We ontdekken het insiderverhaal en de indringende details die de geschiedenis tot leven wekken.' Erik Larson

Waar wilt u De dochters van Jalta kopen?

Selecteer een van onderstaande winkels