Weg van de supermarkt

Gerrit Jan Groothedde
Gerrit Jan Groothedde (1955) is culinair journalist. Eind jaren zeventig was hij souschef in het Brusselse restaurant L'Italiano in Belgio. Sinds 2000 is hij freelance journalist en schrijft hij voor onder andere ELLE Eten, Special Bite, Bouillon, Lifestyle Allmere, Onkruis, Foodlog.nl, Sergasso.n, Gezondheidsnet.nl en Puurgezond.nl

Echt eten kopen

Met Weg van de supermarkt wijst Culinair journalist Gerrit Jan Groothedde, beter bekend als de Eetschrijver, de lezer de weg om weer aan echt eten te komen. Zelf verhuisde de Eetschrijver naar Almere Buiten. Hij ontdekte dat in deze Stad van de Toekomst vrijwel niets te eten is – buiten het nogal treurige aanbod in de supermarkt.

In zijn boek schetst hij een historisch perspectief en vergelijkt hij van diverse producten de supermarktvariant met de ambachtelijke versie. Hij voert confronterende gesprekken (met o.a. een chefkok, een foodtrendwatcher, een culinair journalist, een duurzaamheidsactivist) en hij toont de alternatieven voor 'supermarkteten'. Door dit alles loopt als rode draad het pijnlijk hilarische relaas van zijn eigen telkens weer mislukkende pogingen om zes maanden lang geen eten in een supermarkt te kopen.

Gerrit Jan Groothedde was eind jaren zeventig souschef in het Brusselse restaurant L’Italiano. Sinds 2000 is hij freelance culinair journalist.

Waar wilt u Weg van de supermarkt kopen?

Selecteer een van onderstaande winkels