Lennons brieven

Hunter Davies
John Lennon reageerde zijn emoties - van woede tot blijdschap - voornamelijk af op papier. Als een van de grootse componisten aller tijden, bekend van zijn muzikale creaties als 'Help!', 'Lucy In The Sky With Diamonds', 'Imagine' en nog veel meer, publiceerde Lennon ook twee dichtbundels. In dit boek zijn echter voor het eerst zijn persoonlijke brieven, lijstjes en krabbeltjes verzameld.

Hunter Davies, auteur van de enige officiële biografie van The Beatles heeft meer dan driehonderd brieven, kaartjes en notities van John aan vrienden, familie, fans, vreemden, geliefden en zelfs de wasserette verzameld, dankzij de hulp van Lennons familie, goede vrienden en privéverzamelaars over de hele wereld. Ook Yoko Ono, Lennons weduwe (en eigenaar van Lennons copyright) gaf haar hulp en zegen aan dit bijzondere project.
Davies vertelt het verhaal achter elke brief: waar Lennon was, aan wie hij het schreef en waar het over gaat. Sommige brieven zijn liefdevol, informatief, grappig, boos en agressief, maar soms ook hartverscheurend. Veel brieven zijn ook geïllustreerd met tekeningetjes en grapjes. Samen vormen ze een ontroerend verslag, vanaf zijn allereerste bedankbriefje dat hij op tienjarige leeftijd aan zijn tante in Liverpool schreef tot de laatste haastig geschreven handtekening voor een fan in New York, op 8 december 1980, de dag dat hij werd neergeschoten.

Deze brieven schetsen een bijzonder, persoonlijk en vooral intiem beeld van John Lennon, verteld door zijn eigen zorgen, angsten en passies.


Hunter Davies heeft meer dan veertig boeken gepubliceerd. Hij is het bekendst om zijn geautoriseerde biografie van The Beatles. Daarnaast is hij tv-presentator en journalist: hij schrijft voor the Independent, Sunday Times, Daily Mail en New Statesman.

Gelinkte artikelen:

Sinterklaas is jarig... geef een boek cadeau!

Waar wilt u Lennons brieven kopen?

Selecteer een van onderstaande winkels